Vergoedingen

Al jaren lang behandel en begeleid ik lipoedeem en lipo- lymfoedeem vrouwen. De laatste jaren is vergoeding voor behandelingen bij een aantal zorgverzekeraars ontzettend moeilijk en bijna ondoenlijk gebleken. Dit komt met name omdat een aantal jaren geleden de aandoening van de chronische lijst is verdwenen.

Mede hierdoor heb ik besloten geen enkel contract af te sluiten.

Dit betekent voor jou dat je de nota die je van mijn ontvangt nadat je hem aan mij hebt voldaan kan indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt dan 75-80% vergoed, afhankelijk van je polis. Dit is namelijk de Restitutie Polis welke een onderdeel is van de Basisverzekering.

Het werkt zo: de eerste 20 behandelingen komen uit je aanvullende polis. Daarna komen de behandelingen uit je basis polis (Restitutie polis). Het is dus belangrijk dat je een aanvullende polis hebt én een restitutie basis polis. 

Therapeutische Elastische kousen en Compressiebroeken vallen onder de basisverzekering en worden geheel vergoed. Het Eigen Risico is hierop wel van toepassing.

 

%

vergoed door zorgverzekeraar

%

afhankelijk van je polis

Cosmedische en Cosmetische behandelingen

 

Cosmedische behandelingen en Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars als dit een cosmetische grondslag heeft.

 

Compressietherapie

Compressietherapie (zwachtelen, steunbroeken, steunkousen) worden vergoed vanuit de basis.
(Menzis en CZ zijn hierop helaas een uitzondering).
Hierop is wel je Eigen Risico van toepassing.

 

Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om te weten wat wel en wat niet wordt vergoed.

Wil je een afspraak maken?