Cosmedische behandelingen

Hieronder vind je een overzicht van cosmedische behandelingen die ik uitvoer. Deze worden gecombineerd in een persoonlijk behandeltraject, ook in combinatie met medische behandelingen.

Vet?

Een normaal gezond volwassen lichaam bevat al gauw 25-30 biljoen vetcellen. Heb je overgewicht dan neemt dit aantal toe; ongeveer 75 biljoen vetcellen.

Vet heeft een functie: het beschermt ons lichaam tegen warmte en kou en het beschermt onze organen tegen invloeden van buitenaf. Om aan onze energiebehoefte te voldoen vindt er verbranding plaats.

Vetcellen zijn gevuld met triglyceriden. Als deze vetcel niet verbrand wordt kan hij 4x groter worden dan normaal. Als hij maximaal vergroot is zal hij zich gaan vermenigvuldigen. Bij vrouwen met lipo-lymfoedeem zijn deze vetcellen ook vergroot én kunnen ze vocht aantrekken. De huid wordt hierdoor stugger en onregelmatiger; cellulite!

Door meer te bewegen/sporten wordt de verbranding in het lichaam verhoogt. Het lichaam heeft meer triglyceriden nodig, waardoor vetcellen krimpen.  Ze hebben echter een geheugen en zullen bij inname van meer calorieën dan nodig weer gaan uitzetten: het JoJo effect.

Zijn er opties?

Subcutaan (onder de huid) vet kunnen we behandelen. Visceraal vet (inwendig buikvet, vet om de organen) kunnen wij helaas niet behandelen.

Cavitatie

Cavitatie is ultrasound (geluidsgolven). Doormiddel van dit ultrasound wordt het membraan van de vetcel gericht beschadigd en vernietigd: in deze vetcellen zitten triglyceriden, welke vrij komen. Dit wordt door het bloedvaten- en het lymfesysteem afgevoerd. Dit hele proces is een natuurlijke reactie van het lichaam; het spreekt de opgeslagen energiereserves aan.

Cavitatie is erop gericht centimeters te verliezen en contouren te verbeteren. Omdat het behandelgebied minimaal 3 cm dik moet zijn is Cavitatie met name geschikt voor de buikstreek, love handles, boven benen, kuiten en bovenarmen.

Per behandeling kunnen alleen kleine oppervlaktes (A4 formaat) worden behandeld, omdat het lichaam veel af moet voeren. De geluidsgolven zijn door de cliënten waarneembaar als een soort ‘piep’. Dit kan voor mensen met Autisme of HSP als vervelend worden ervaren.

Voor en na de behandeling 2,5 liter water drinken is nodig om te zorgen voor weefselvolume en een optimale afvoer. Een cavitatie behandeling wordt vaak afgesloten door een Endermologie behandeling op de behandelde gebieden. Hierna intensief bewegen zorgt voor een nóg beter behandelresultaat.

Een cavitatie behandeling pas ik 1 x per week toe. Gemiddeld zijn ongeveer 4 behandelingen nodig als je dit combineert met Endermologie. Let wel: het resultaat is pas naar een paar maanden zichtbaar.

Wil je weten of cavitatie iets voor jou is? Laat het me weten!

Radiofrequentie

Radiofrequentie (RF) is met name gericht op verbetering van lichaamscontouren. Een bijkomend effect is dat deze golven vetcellen laat krimpen. Door RF wordt het lichaam gestimuleerd collageen en elastine aan te maken. Dit proces duurt wat langer, hierdoor duurt het enige tijd (enkele maanden) voordat het resultaat optimaal is. RF kan worden toegepast bij een behandelgebied dikte van 0.5 cm en kan daardoor ook op het gelaat worden toegepast.

Voor en na de behandeling 2,5 liter water drinken is ook bij RF nodig om te zorgen voor weefselvolume en een optimale afvoer. Een RF behandeling wordt vaak afgesloten door een Endermologie behandeling op de behandelde gebieden. Hierna intensief bewegen zorgt voor een nóg beter behandelresultaat.

Een RF behandeling pas ik 1 x per week toe. Gemiddeld zijn ongeveer 4 behandelingen nodig als je het combineert met Endermologie behandelingen.

 

Laser

Onze laser is een low level laser. Dit betekend dat door het uitzenden van een golflengte van 650 nm- 660 nm er een chemisch signaal wordt afgegeven aan de vetcellen.

De in deze vetcellen opgeslagen tryglyceriden komen vrij en worden afgevoerd. Dit hele proces is een natuurlijke reactie van het lichaam; het spreekt de opgeslagen energiereserves aan.

Onze laser wordt met name ingezet voor het  verlies van centimeters en verbetering van de lichaamscontouren met name in het buik gebied.

Een laser behandeling wordt vaak afgesloten door een Endermologie behandeling op de behandelde gebieden. Hierna intensief bewegen zorgt voor een nóg beter behandelresultaat.

 

Endermologie

Normaliter zit er tussen de vetcellen een ruimte welke gevuld is met vocht. Bij veel vrouwen met lipo- lymfoedeem is deze ruimte er vrijwel niet. Hierdoor kan er dus ook geen bloed langs stromen. Door deze ruimte weer groter te maken kan de huidstructuur verbeterd worden: minder cellulite, strakkere en gladdere huid. Hiervoor gebruiken we Endermologie.

De behandelkop zuigt op en rolt af. De hierbij vrijkomende afvalstoffen worden door het lichaam vanzelf afgevoerd.

Op bepaalde lichaamsgedeelten kan een Endermologie behandeling gevoelig/ pijnlijk zijn. Grote gebieden kunnen in 1 behandeling behandeld worden.  Gemiddeld zijn ongeveer 10 behandelingen nodig; dit is een kuur. 

Combineren?

Combinaties van behandelingen zorgt voor het meest optimale resultaat. Bijvoorbeeld een cavitatie behandeling met gelijk daarna een Endermologie behandeling. Een uitgebalanceerd dieet van onze diëtiste (gespecialiseerd in lipoedeem!) zorgt altijd voor het beste behandelresultaat!

 

Wanneer niet?

Inmiddels weten we veel over lipo-lymfoedeem, maar er is nog meer dat we (nog niet) weten! Wat we wel weten is dat we mensen met een vetpercentage van 45% of hoger niet behandelen. Dit geldt ook voor lever-, nier aandoeningen. Omdat we niet weten wat sommige behandelingen voor uitwerkingen hebben op Mirena/spiraal, mesh, pacemaker/icd is ook dit een contra indicatie. Hoogsensitief of ASP?: wij geven graag uitleg!